icon-cookie
The website uses cookies to optimize your user experience. Using this website grants us the permission to collect certain information essential to the provision of our services to you, but you may change the cookie settings within your browser any time you wish. Learn more
I agree
blank_error__heading
blank_error__body
Text direction?

prism design + office coastline's runner camp merges a retail shoe store with a gym facility

0
0
0
0

runner camp’ is a two-story flagship store specialized for running and completed from the collaborative work of prism design and office coastline, located in the infinite plaza shopping center of shanghai, china. the concept of the project is for it to be an ‘urban athletics’ center, merging a sports shop and a gym. its aim is for people to run healthy and stylishly throughout the city of shanghai.

the retail function of the first floor and the function of the stairs are fused

in terms of design, shanghai based prism design and office coastline feature a large and orange staircase that crosses the store diagonally. this clarifies the difference in height between the ground floor and the upper floor. to achieve the ‘urban athletics’ concept given to the ‘runner camp’ project, the design team applied industrial materials found in the region such as metal and concrete, which result being efficient sound absorbing and heat insulating materials.

shoes analysis system
video © tomohiro katsuki

‘runner camp’ mixes the shoe store and consulting experience on the ground floor with a gym facility specialized for running on the upper floor, including a large interactive exercise area, shower rooms, and lockers. customers are able to come and train from sunrise to sunset in the ‘urban athletics’ center.

you can analyze the shoes on the running facilities

‘runner camp’ mixes the shoe store and consulting experience on the ground floor with a gym facility specialized for running on the upper floor, including a large interactive exercise area, shower rooms, and lockers. customers are able to come and train from sunrise to sunset in the ‘urban athletics’ center.

symbolic staircase connecting first floor and second floor

IMG_8961 
video © tomohiro katsuki

grating metal use flexible display unit

slope type staircase and spiral staircase blend

the use the mirror hide the staircase structure.

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

edited by: apostolos costarangos | designboom

Measure
Measure
Related Notes
Get a free MyMarkup account to save this article and view it later on any device.
Create account

End User License Agreement