icon-cookie
The website uses cookies to optimize your user experience. Using this website grants us the permission to collect certain information essential to the provision of our services to you, but you may change the cookie settings within your browser any time you wish. Learn more
I agree
blank_error__heading
blank_error__body
Text direction?

green office space by 07beach simulates park to promote productivity

0
0
0

the belief that a nice physical working environment promotes productivity has seen huge amounts invested into office design in the 21st century. from smaller shared work spaces to mega complexes like amazon’s recently opened spheres, for nature deprived city-dwellers the ‘green office’ has seen an evolution towards natural oases, believing that plant-form filled spaces further enhance our ability to work. such is demonstrated in japanese studio studio happ and 07beach’s collaborative design for the vietnam offices of this tourism company in ho chi minh city which takes inspiration from the open-air environment of a park to promote well-being.

a view from lawn mound looking towards the partitioned meeting room

07 beach and studio happ designed the space to reflect the unconstrained attitude of the brand whilst stimulating the creativity of the staff. 5 floors provide a space to work for the 500 staff, meanwhile a central hub offers a relaxing green area on a communal floor for events, meetings and breaks.

plants have been placed according to the existing window positions for receiving the sunlight

while the working area is placed at a distance from the windows, its perimeter has been designed as relaxing green outline. an undulating lawn works as seating for an event, to lounge and relax, or hold a meeting place in a more intimate atmosphere. living plants stand near windows capturing the light whilst giving the sense of being in a park or a field. at the centre, a meeting room can be used flexibly, as a small private room or one large room controlled by a partition.

the lawn mound works as seats for an event, to lounge relax or host meetings

in perfect contrast to the exposed concrete floor, multicolored stripes have been applied with reference to the company logo, which shows a globe constructed by a group of colorful individuals. elsewhere birdcage-like structures offer alternatives to closed meeting rooms and can be moved to adapt to various situations.

users select an appropriate place for their activity from the mound, open-tables or meeting room

the birdcage-like domed meeting rooms are movable to adapt various situations

notice-board at the entrance of the communal floor

living plants have been embedded into the lawn mound

the diversified environment stimulates users’ creativity

the multi-colored stripe resonates the company’s concept that colorful individual unites into one

the perimeter is a relaxing green area that surrounds the working place

the working area has been placed distantly from windows to create a homogeneous environment

view from the corridor to the working through a partitioned meeting room

project info:

client: evolable asia co., ltd.
architect: 07beach+studio happ
lead architect: joe chikamori(07beach)
collaborated architect: kuniko onishi, victor llavata bartual(both studio happ)
location: 90 nguyen dinh chieu, da kao ward, district 1, ho chi minh city, vietnam
construction type: interior construction
gross floor area: 2,320m2 (office floor total 1,920m2, communal floor 400m2)
designing period: dec. 2016 – feb. 2017
construction period: jan. – mar. 2017
photographs: hiroyuki oki
contractor: dongnhan

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

edited by: kieron marchese | designboom

Measure
Measure
Related Notes
Get a free MyMarkup account to save this article and view it later on any device.
Create account

End User License Agreement

Summary | 5 Annotations
for nature deprived city-dwellers the ‘green office’ has seen an evolution towards natural oases, believing that plant-form filled spaces further enhance our ability to work
2018/02/21 06:49
 5 floors provide a space to work for the 500 staff, meanwhile a central hub offers a relaxing green area on a communal floor for events, meetings and breaks.
2018/02/21 06:50
the lawn mound works as seats for an event, to lounge relax or host meetings
2018/02/21 06:50
living plants have been embedded into the lawn mound
2018/02/21 06:51
the diversified environment stimulates users’ creativity
2018/02/21 06:51